Batenburg Hellbillie

Dag: vrijdag
Podium: De Greyhound Ranch
Tijd: 20:30 - 21:30

That’s right, folks! Batenburg Hellbillie komt, met hun mix van Traditionele Country, Bluegrass en Outlaw-Country met een vleugje Koeiepunk, naar Reurpop. 

Wat je kan verwachten? Originele songs met Nederlandstalige teksten op stampende ritmes maar ook diepzinnige ballades. Af en toe komen er covers van helden als Hank Williams en Johnny Cash voorbij.  Geïnspireerd door deze wereldberoemde muzikanten schreven de heren ook eigen nummers. Duistere maar ook diepzinnige teksten zagen het levenslicht. De nummers gaan vooral over dood & verderf, liefde, bier en bloed en zombies heel vaak over zombies. En allemaal zonder al te veel gedoe; gewoon in de moerstaal!

Inmiddels is dan ook al menig concertbezoeker losgegaan op de stampende ritmes van hun anti line-dance lied “Arizona linedancers” en wordt er nog steeds flink meegebruld met het “Kutnummer” van de heren. Gewapend met gitaren, dobro, mandoline, slap-Bass en banjo speelden ze al in tal van cafés, zalen en festivals in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Een ding is zeker… het dak gaat er af!

Kortom: vergeet de verschrikkingen van ‘popmuziek’, ‘popcountry’ en line-dance en kom naar BATENBURG HELLBILLIE op de Reurpopvrijdag! Ze staan vanaf 20:30 op de Ranche!

Begin alvast goed met een impressie van Batenburg Hellbillie: