Jaman dut Voedertitels

Dag: zondag
Podium: De Greyhound Ranch
Tijd: 16:15 - 17:15

Dochters hol ow moeders thuus, want het gaat weer spoken op de vaderlandse podia! Gitarist Richard ‘Gorro’ JAnsen en drummer Hans ‘Mongo’ bouMAN zijn terug! “We hadden machtig veel zin om onze eigen liedjes van onze oude band Jovink weer eens te gaan spelen”, aldus een blije Mongo.

Zodoende richtten de boerenrockers in de zomer van 2019 een nieuwe band op: Jaman dut Voedertietels. Samen met zanger/gitarist Lars ‘Lassie’ Karnebeek en bassist Michel ‘Klukkluk’ Demmink (beiden ex-Kiek Now Us) spelen ze uitsluitend Jovink repertoire.

Gorro: “Al meteen tijdens de eerste repetitie voelde het goed. Het is een gezellig koppeltje bij elkaar. En die liedjes zitten ons als gegoten! Het spelen ervan brengt alleen maar mooie herinneringen naar boven. Van hoe we gelachen hebben bij het schrijven van de songteksten en het opnemen ervan in de studio, tot de hilarische anekdotes van de ruim 1500 optredens die we samen gedaan hebben. Kippenvel!”

Het repertoire bestaat uit knappende klassiekers, gezellige meezingers, blaffende rockers, swingende shuffles maar ook de kleine juweeltjes en zelfs enkele nooit eerder live gespeelde liedjes afkomstig van de eerste negen albums van Jovink en de Voederbietels.

Nog voor ze een noot gespeeld hadden konden de enthousiaste Jamannen al rekenen op massale bijval van de fans van weleer. En tijdens de première werden er louter lovende kritieken geoogst. Veelvuldig gehoorde opmerkingen: ‘Net als vroeger’, ‘Ouderwets gezellig!’ En zelfs: ‘Nog beter dan vroeger!’