Kenny B

Dag: zondag
Podium: Zandkoele
Tijd: 14:30 - 15:30

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en sinds een aantal jaar in het Nederlands. Zijn Nederlandstalige muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toen hij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in het buitenland op. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten. De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden”.

Eiffeltoren ReurpopTop Notch labelbaas Kees de Koning kon tijdens zijn vakantie in Suriname niet om Kenny heen. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak Disco Amigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.” De rest is geschiedenis. Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als je gaat’, bracht hij de hit ‘Parijs’, die inmiddels meer dan 31 miljoen keer gestreamd is. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters.

Hierna volgde een succesvolle tour door heel Nederland, van clubs tot televisieprogramma’s tot verschillende festivals als Zwarte Cross, Noorderslag, Dutch Valley en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. In 2017 was Kenny B te zien in het succesvolle tv-programma ‘De beste zangers’ en dit jaar is Kenny B. op zondagmiddag te horen in onze eigen Zandkoele! Parijse invloeden had Reurpop al eens op het festival. De foto rechts is van onze eigen Eiffeltoren in 2013.