Ronnie Tober

Dag: zondag
Podium: De Balzaal
Tijd: 12:45 - 13:15

Als winnaar van talentenjacht “Junior Mister America” begon Ronnie Tober zijn lange en succesvolle professionele carrière in Amerika. Met optredens in grote Amerikaanse tv-shows als “The Perry Como Show”, “The Ed Sullivan Show” en een tournee door Amerika was Ronnie Tober een grote naam in Amerika. Met als hoogtepunt de optredens voor Richard Nixon en John F. Kennedy.

Ronnie keerde in augustus 1964 terug naar Nederland, waarna Ronnie’s nummer “Iedere avond” meteen een grote hit werd. Deze bekendheid leidde tot een uitnodiging voor het Nationale Songfestival in 1965. Hier zong Ronnie voor het eerst zijn nieuwe nummer “Geweldig”. De single bereikte vrijwel direct de top 10 van de hitparade. In de jaren 70 volgden een aantal grote hits als “Met een roos in je blonde haren”, “Rosemarie”, “Arrivederci Ans” en “Rozen voor Sandra”. In duet met Ciska Peters was er groot succes met “Naar de kermis” en met Anneke Grönloh zong Ronnie het nummer “Speel nog een liedje, Orgelman”, dat in Nederland een enorme hit werd. Met Engelstalige albums als “Yesterday’s dreams” en Spaanse en Duitse singles werden ook de andere Europese markten bediend.

Op tv-gebied was Ronnie een terugkerende gast in programma’s als “Wie ben ik” met André van Duin en Ron Brandsteder. Ook neemt hij samen met Anneke Grönloh deel aan de eerste serie afleveringen van “Big Brother VIPS” van John de Mol.

Ook vandaag de dag is Ronnie Tober nog wekelijks in actie: op het podium en met activiteiten voor zijn stichting. Door zijn enthousiasme, warmte en professionaliteit blijft hij ook een graag geziene gast in radio- en tv-uitzendingen. Hij behoort tot een van de vaste waarden in de Nederlandse muziekgeschiedenis en showbusiness.