Skank Dubious

Dag: zondag
Podium: Zandkoele
Tijd: 13:45 - 14:30
Tijd: 15:30 - 16:15
Tijd: 17:15 - 18:00

Het is goed mogelijk dat ze de grootste reggae-freaks van de Achterhoek zijn. Van cd’s en usb-sticks moeten ze weinig hebben; ze draaien nog lekker Lp’s. Die weten ze in alle hoeken en gaten van Nederland en het wereldwijde web op te scharrelen. We hebben het natuurlijk over het Lochemse reggae-duo Skank Dubious, bestaande uit Bert van Tuyl en Tom van Weert.

Hun eerste optreden was er meteen een om nooit te vergeten. “Reurpop wilde graag wat met reggae doen”, zegt Bert van Tuyl. “Ik hielp toen al met bandjes regelen en mocht zelf ook wat plaatjes gaan draaien.”

Maar waarom reggae? “Dat is eigenlijk een ziekte”, grapt Bert. “Ik luister al vanaf mijn twaalfde reggae en verzamel lp’s.” Na Reurpop is Skank Dubious vaker gaan draaien, onder andere bij het openluchttheater in Lochem en het Have A Nice Day-festival in Eibergen.

Het eerste jaar Reurpop kan Skank Dubious zich nog goed herinneren. Tom van Weert: “Heel veel dj’s hebben een laptop of usb-stickje, wij hebben alleen platen. Omdat er niets was om ze mee af te spelen, was het even improviseren. Het heeft uiteindelijk goed uitgepakt, want er liepen genoeg jongens rond die heel handig zijn”.

De grote kracht van Reurpop vinden ze het collectief. “Als je ziet hoeveel vrijwilligers er rondlopen, hoe alles is aangekleed, hoe de artiesten verzorgd worden, dan is dat gewoon top. Reurpop is, zeker backstage, super geregeld.”

Skank Dubious hoopt in de toekomst nog eens op Reurpop te mogen staan. “Reurpop probeert elk jaar iets nieuws en dat doen ze gewoon goed. Ik zie dat het iets is dat breed gedragen wordt door de hele gemeenschap. Dat is iets om trots op te zijn.”