Spang!

Dag: vrijdag
Podium: Amsterdamse Plein
Tijd: 22:30 - 23:00

Spang is een jonge artiest, die past in de categorie Milan Milano, Henk Dissel en Raymond Hermans. En al klinkt het als de best bedachte artiestennaam; Spang heet echt Spang. Hij is er voor geboren; 27 jaar geleden in Coevorden.

3 Jaar onderweg en inmiddels al de 6de single op de markt. Van ‘Als ‘t moet’ tot. ‘Ochtendlicht’ is een mooie muzikale reis, dat Spang bracht van feestcafe naar Mega Piratenfestijn in het Gelredome, van feesttent naar een eigen theatershow… En dan nu ook op festivals; om te begInnen met de mooiste: Reurpop…

Zijn muziek zit op de grens van Nederlandstalige volksmuziek, pop en hiphop. Heerlijk dansen en voluit meezingen; dat is waar Spang toe uitnodigt…

Ook de nieuwe single… Mysterieus blijft ze; niemand weet hoe ze heet. Hoe dit nieuwe liedje van Spang heet, weten we wel. ‘Ze verlaat de nacht en verdwijnt in het Ochtendlicht’. ‘Ochtendlicht’ dus.

Dit kan zomaar de grote doorbraak van Spang zijn. Super commercieel liedje en een heerlijke dansclip; weer gemaakt door Patchanka Camera Producties. En het team rondom Spang is verder versterkt. Robbie Langendorff en Bob Vos, ervaren platenproducers van o.a. John West, Jannes en De Beste Zangers, geloven in het bijzondere talent van Spang. Zij zullen in nauw overleg met de rest van het team, waar toe nu ook de jonge hiphopproducers Jeroen en Robert behoren, de zangcarrière van Spang verder vorm gaan geven.

Spang is 2020 voortvarend begonnen . Zijn eerste theatershow in zijn woonplaats Coevorden was een groot succes; nu ligt de nieuwe single en videoclip voor ons. ‘En dit jaar komt de 2de editie van het evenement Spangsation en er zijn meer plannen.’ Spang is blij en vereerd op het mooie podium van Reurpop te staan.