Het Bariet voor tweede jaar op rij Reurpop’s ‘muntenfabriek’

Koop nu tickets!

Leerlingen van het Bariet in Lichtenvoorde hebben Reurpop onlangs voor het tweede jaar ontzorgd met het inpakken van al onze festivalmunten. Het Bariet biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking.

Stichting de Vrienden van Reurle organisator van het Reurpopfestival, vindt het belangrijk om maatschappelijk haar steentje bij te dragen. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe we elkaar in de regio kunnen versterken.

Bij het inpakken, dat maanden in beslag neemt, was echt teamwork nodig. Terwijl het ene groepje leerlingen de muntjes netjes in stapeltjes van 23 stuks verdeelde, stopte een andere groepje deze in een zakje om ze vervolgens na te wegen. Wat iemands achtergrond ook was, iedereen had een taak en droeg zijn steentje bij.

De leerlingen, allen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, maakten daarvoor zelf een echte ‘productielijn’. ,,Ze hadden er veel plezier in”, geeft leerkracht Manon Pierik aan. Door samen te werken en te overleggen, was de missie snel voltooid.

Door samen te werken en te overleggen, was de missie snel voltooid.

Stichting de Vrienden van Reurle, organisator van het Reurpop-festival, willen hierbij de leerlingen en leerkrachten van het Bariet hartelijk danken!

Onderstaand een impressie:

Onderstaande video geeft een impressie van Het Bariet.

Koop nu tickets!