Brainpower met reggae-act op Reurpop!

Het is wellicht de allerbekendste en meest invloedrijke rapper van Nederland. De vermaarde en alom bekende Amsterdamse MC Brainpower zal op zaterdag 6 juni tijdens Reurpop te aanschouwen zijn op het reaggepodium van de stappasweide. Brainpower zal reggae versies van zijn bekendste nummers ten gehore brengen, begeleid door niemand minder dan Black Star Sound.

Ze stonden vorig jaar nog op een aantal reggae festivals, zoals A Decade of Reggae Music in de Melkweg te Amsterdam en het Reggae Geel Festival in België. Dit jaar is Brainpower in combinatie met Black Star Sound op Reurpop te vinden. En wat is daarvoor een betere plek dan op de Stappasweide? Deze ‘area’ op het Reurpopterrein was vorig jaar al een doorslaand succes, wat de organisatie heeft doen besluiten ook dit jaar het publiek weer te trakteren op heerlijke reggae-optredens.

Brainpower staat al meer dan 10 jaar aan de top in de Nederlandse hip hop. Hij is de enige Nederlandse MC die meer dan 200.000 platen, CD’s en DVD’s wist te verkopen. In 2010 deed Brainpower een reggaeproject dat resulteerde in het album ‘Dub & Dwars’. De CD bevat reggae versies van een aantal van Brainpower’s meest bekende nummers, waaronder ‘Non Stop’ en ‘Boks Ouwe’. Op Reurpop zal Brainpower met zijn Dub & Dwars reggae-set een aantal van zijn bekendste hits in een reggae-jasje laten horen.

Op de Stappasweide zullen ook Rapha Pico & The Roots Rockers band optreden met twee langere reggae-sets. Wij kunnen nu alvast verklappen dat je geen van beide sets wilt missen! Kom dan ook zaterdag 6 juni een kijkje nemen op de Reurpop Stappasweide.

Brainpower


Rapha Pico