Diggy Dex brengt Ode aan Reurpop

Eén van Nederlands bekendste rappers headliner op Reurpopzondag: Diggy Dex

Bij het grote publiek is hij onder andere bekend van zijn hits ‘Slaap lekker’ en ‘Treur Niet’, die respectievelijk de 8e en de 13e plek behaalden in de Top 40. Doorgewinterde hiphopfans hoeven wij niet verder te introduceren aan deze befaamde Nederlandse rapper. We hebben het natuurlijk over: Diggy Dex! Op de zondagmiddag 5 juni is hij één van de headliners tijdens Reurpop 2016.

Zijn teksten zetten je aan het denken, zijn beats brengen je het ene moment in vervoering en het andere moment in de feeststemming. Diggy Dex, held in de Nederlandse hiphopscene, neemt je mee op een muzikale reis en vertelt zijn levensverhalen strak op de beat. De rapper zal op Reurpop verder doen waar hij het beste in is: het publiek volledig uit zijn dak laten gaan!

Diggy Dex’ muzikale CV is behoorlijk imposant. Zo stond zijn nummer ‘Slaap Lekker’, een remix van het nummer ‘Fantastig Toch’ van Vlaamse muzikante Eva de Roovere, 15 weken lang in de Nederlandse Top 40 met de 8e plaats als hoogste notering. In de Vlaamse variant, de Ultratop 50, behaalde de track maar liefst plaats 2! Daar was de song 17 weken lang niet weg te slaan uit de hitlijsten.

Met zijn laatste hit ‘Treur Niet’ brengt Diggy Dex samen met de Nederlandse singer-songwriter JW Roy – die onder andere bekend is van liedjes voor Guus Meeuwis – een ode aan het leven. Het is een afscheidsrede, maar eentje met een optimistische boodschap: ‘proost op het leven, en treur niet om mij’. Op moment van schrijven staat het nummer al 6 weken in de Top 40 met als hoogste notering plaats 13.

Ook al is Reurpop een festival met de focus op rock- en popmuziek, in het verleden is gebleken dat ook dance, reggae en hiphop het goed doen bij het Reurpoppubliek. De organisatie probeert de Reurpoppers ieder jaar weer te verrassen en te verwonderen met zowel een flitsend festivalterrein als bijzondere bands en artiesten. De aankondiging voor Diggy Dex is er eentje uit een lange reeks die nog zal volgen. Bekijk voor meer informatie zijn website.

Diggy Dex & JW Roy – Treur Niet (Ode aan het leven)