Historie

In den beginne..

Het was een warme zondagmiddag in augustus 2007, toen jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo een ‘levend tafelvoetbal toernooi’ organiseerde. De vereniging vond namelijk dat het tijd werd om in Ruurlo meer leven in de brouwerij te brengen. Vele jongeren meldden zich aan, veelal verenigd in diverse vriendengroepen variërend in een leeftijd van 16 t/m 35 jaar. Het toernooi werd een daverend succes…

Reurpop historie

Reurpop in haar eerste jaar

Naast het sportieve gedeelte was er ruimte voor een gezellig samenzijn onder het genot van muziek en een drankje. De middag werd door diverse deelnemers geëvalueerd en iedereen was het erover eens: de middag was meer dan geslaagd. De gezelligheid en saamhorigheid onder de vriendengroepen smaakte naar meer!

Besloten werd om samen met diverse vriendengroepen een feest te organiseren, een feest voor jong en oud. Daar komt bij dat de zogenaamde ‘drankketen’ in die tijd veelvuldig genoemd werden in de media. Jongeren zouden niets anders meer kunnen dan rotzooi trappen en (te) veel alcohol drinken. Naast het spontane idee om iets gezelligs te organiseren voor anderen, konden de jongeren zo laten zien dat ze ook andere dingen deden dan alleen maar bier drinken…

Reurpop tijdens haar tweede editie

De weken daarop werden direct spijkers met koppen geslagen. Iedere deelnemende vriendengroep (dit waren er zeven in totaal!) stuurde twee afgevaardigden naar de eerste vergaderingen. Tijdens deze vergaderingen werden een officiële stichting en een bestuur opgericht. De naam van de nieuwe stichting werd ‘Vrienden van Reurle’, de naam van het te organiseren feest: ‘Reurpop’. Doelstellingen van de kersverse organisatoren waren: gezelligheid, diversiteit, saamhorigheid, originaliteit, laagdrempeligheid en kwaliteit. Deze kernwaarden zijn nog steeds de belangrijkste uitgangspunten van het Ruurlose festival!

De organisatie kwam vanaf het najaar van 2007 iedere week samen om voorbereidingen te treffen voor de eerste editie van Reurpop. Niemand wist wat hij of zij kon verwachten. Zaten mensen wel te wachten op een nieuw feest? Er moest een feestterrein gevonden worden, er waren vergunningen nodig en hoe moest alles bekostigd worden? Het enthousiasme van de lokale middenstand was overweldigend. Vele ondernemers en bedrijven zegden Reurpop hun steun toe. Dit kwam onder meer doordat men het een schitterend idee vond om samen met vrijwilligers een feest te organiseren voor jong en oud. Mede dankzij de vele vriendengroepen die hielpen bij de organisatie, kon men het eerste jaar al rekenen op een achterban van maar liefst 180 vrijwilligers!

Reurpop in 2014

De eerste editie van Reurpop werd er direct één om nooit meer te vergeten. In het weekend van 6, 7 en 8 juni 2008 werd op het festivalterrein aan de Wiersseweg een schitterend feest gevierd. Het weer was perfect en de opkomst boven verwachting hoog. Ruim 4.000 mensen wisten dat weekend de weg naar Reurpop te vinden, en de gezelligheid, diversiteit en kwaliteit werden door vele bezoekers geroemd.

Samen met onze partners en vrijwilligers zijn we continue op zoek naar verbeteringen. Wat echter is gebleven zijn onze kernwaarden: gezelligheid, diversiteit, saamhorigheid, originaliteit, laagdrempeligheid en kwaliteit!

Reurpop anno 2018 (aftermovie)