Italiaanse Queencoverband op Reurpop

Reurpop maakt eerste band 2016 bekend

Dit jaar heeft Bohemian Rhapsody van Queen één plaats in de Top 2000 moeten opschuiven voor het nummer Imagine van John Lennon. Volgend jaar gaat Queen weer bewijzen dat ze ‘the champions’ zijn van de lijst der lijsten, middels een optreden op Reurpop. Nou ja, de Italiaanse Great Queen Rats dan, misschien wel de beste Queen-tributeband van Europa!

De Great Queen Rats zijn de hele wereld al over geweest. Zowel in Europa, de VS als in Azië heeft de Italiaanse band een muzikale voet aan wal gezet. Bezoekers van Reurpop kunnen vrijdag 3 juni op de pre-party dan ook een professioneel en tot in de puntjes verzorgd optreden verwachten van een band met oog voor detail.

Van de grootste hits van Queen, zoals We Will Rock You, We Are The Champions en I Want To Break Free, tot nummers voor de échte fans als Keep Yourself Alive, Killer Queen en Need Your Loving Tonight; de Great Queen Rats zullen deze klassiekers tijdens alweer de negende editie van Reurpop in geur en kleur opvoeren. Mocht je op vrijdag niet doorhebben dat het om een coverband gaat, dan zou je toch zweren dat je Freddie Mercury himself aan het werk zag.

Kortom, van rasechte feestbeesten tot diehard Queen-fans; iedereen die van plan is volgend jaar Reurpop te bezoeken, dient deze unieke tribute show alvast in zijn festivalagenda te noteren. Of, zoals de heren van de Great Queen Rats zelf zeggen over hun ‘live show experience’: “het is iets dat je niet in woorden kunt omschrijven… je móet er bij zijn!”.

Het Reurpopweekend vindt volgend jaar plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni. Voor wie niet kan wachten; op Youtube zijn diverse filmpjes van de band te bekijken, zoals hun promovideo voor 2015: