Lucas Hamming, meer dan serieus talent op Reurpop

Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Lucas Hamming werd augustus vorig jaar door radiozender 3FM geridderd tot ‘Serious Talent’ en is intussen uitgegroeid tot een bijzondere muzikant, met een eigen sound en een weergaloze  live act. Op zaterdag 6 juni is de zanger, die meedeed aan het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland en nét naast die titel greep, te bewonderen op Reurpop!

Lucas Hamming is een schoolvoorbeeld van het feit dat je niet hoeft te winnen om verder te komen in de muziekwereld. Zijn levensloop in het kort: Lucas Hamming is opgegroeid in ’t Gooi en begon op jonge leeftijd met het maken van muziek. Zo schreef hij in 2009 al de soundtrack voor de film Lover or Loser, gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Daarna heeft hij zich flink ontwikkeld en in 2013 deed Hamming mee aan het tweede seizoen van het TV-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. In augustus vorig jaar had hij met ‘Mojo Mischief’ de 3FM Megahit te pakken en werd hij benoemd tot 3FM Serious Talent.

Het gaat inmiddels hard met de carrière van Lucas Hamming. Zijn schrijfkwaliteiten evenaren zijn heldere, directe en volwassen stemgeluid. Verwonderlijk is de klank van zijn stem niet, hij kreeg de muziek van David Bowie, Alex Turner (Arctic Monkeys) en Jeff Buckley met de paplepel ingegoten. Waar hij qua sound ooit klein begon op zijn debuut EP ‘Green Eyed Man’, is het geluid van de singer-songwriter inmiddels grootser aangepakt met een overvloed aan melodie en arrangementen.

Kortom, Lucas Hamming is een artiest om in de gaten te houden! Mis hem niet tijdens het Reurpopweekend, dat duurt van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni. Kun je niet wachten? Beluister dan alvast één van zijn songs. Zoals Fake Love Hypocrisy, een nummer dat – als je goed luistert – indirect over de bekende Tinder-app gaat. Voor deze clip sprak hij met een dame af bij de Berlijnse Muur. Benieuwd hoe het afliep? Check de video (en oefen alvast de lyrics):

Lucas Hamming – Fake Love Hypocrisy (Official Lyrics Video)

Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!