Reurpop 2021 in vertrouwde vorm afgelast

Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Mogelijkheid tot doneren of terugstorten geld

Het zal voor velen niet als een verrassing komen, maar onder de huidige omstandigheden kan Reurpop 2021 in haar vertrouwde vorm geen doorgang vinden. De impact die het COVID-19 virus heeft op de voorbereiding van ons festival is groot. In welke vorm is het dan wel mogelijk en wanneer? Het is allemaal erg onzeker. 

Wat we wel weten is dat we jullie, als trouwe Reurpoppers, niet in onzekerheid willen laten. Daarom hebben we besloten Reurpop in de vertrouwde vorm af te lassen. Mensen die kaarten hebben gekocht, krijgen de mogelijkheid om hun geld teruggestort te krijgen of te doneren aan stichting “De Vrienden van Reurle” (organisator van het Reurpopfestival). De kaarten die in 2020 of 2021 gekocht zijn, worden dus niet nog een jaar doorgeschoven. 

Drie opties voor reeds gekochte kaarten

  1. Ik steun het voortbestaan van Reurpop en hoef mijn geld niet terug. Dit betekent dat het geld ten goede komt aan stichting “De vrienden van Reurle” en geïnvesteerd wordt in de volgende edities van het Reurpop Festival. In welke vorm is nog onduidelijk. Met dit geld worden ook de extra kosten opgevangen, welke in 2020 zijn gemaakt bij het doorschuiven van de festivaldata én welke er dit jaar nog bij komen door het aflassen van Reurpop. Het biedt ons de kans om het voortbestaan van Reurpop te redden en daarmee op een verantwoorde wijze te beginnen met de voorbereidingen van een volgende editie. Duizendmaal dank! 
  2. Ik wil het geld van mijn Reurpopkaarten deels teruggestort krijgen. We waarderen het enorm dat je Reurpop op deze manier een hart onder de riem wil steken. Hopelijk kunnen we door jouw bijdrage snel weer samen zijn en Reurpop als vanouds vieren. Bij deze optie kun je aangeven welk deel van de aanschafwaarde je teruggestort wil krijgen, en welk deel je wil doneren. Onze dank is groot!
  3. Ik wil het geld van mijn Reurpopkaarten volledig teruggestort krijgen. Dit begrijpen we, de Coronacrisis raakt ons namelijk allemaal.

Enkele belangrijke opmerkingen

  • Kaartkopers hebben tot 1 april de mogelijkheid om geld van reeds gekochte kaarten terug te vragen of te doneren. Na 1 april 2021 kan geen beroep meer worden gedaan op terugstorting. Daarmee sluiten we Reurpop 2020/2021 in huidige vorm definitief af.
  • Er kan enkel via het mailadres waarop de kaarten gekocht zijn, geld terug gevraagd worden. Wanneer je met hetzelfde mailadres meerdere bestellingen gedaan hebt, dien je ook meerdere keren je keuze aan te geven voor wel of geen (gedeeltelijke) terugstorting. 
  • Kaartkopers ontvangen op zondag 28 februari een mail met instructies. Het verschilt per persoon hoe laat de mail binnen komt. Mocht je 1 maart niets ontvangen hebben, kijk dan in je spambox. Heb je niets in je spambox staan, stuur dan een mail naar: tickets@reurpop.nl.
  • We streven ernaar om het geld uiterlijk binnen 3 weken na het aangeven van de keuze teruggestort te hebben. 
  • Reeds gekochte munten blijven geldig bij een volgende editie.
  • De nieuwe data voor Reurpop 2022 zijn: 10, 11 en 12 juni.

Vraag en antwoord

Staat het voortbestaan van Reurpop op het spel?
Met steun van bezoekers, artiesten, sponsoren, vrijwilligers en leveranciers kan Reurpop het redden. Die steun hebben we echter meer dan ooit nodig en we waarderen deze enorm!

Waarom wordt Reurpop niet verplaatst naar later dit jaar?
Het organiseren van Reurpop is een enorme operatie en kent een voorbereidingstijd van een jaar. Daarnaast willen we andere evenementen niet in de wielen rijden, mochten zij tegen die tijd wel doorgaan. De gehele sector heeft het immers zwaar. Ook willen we de (lokale) overheid niet extra belasten met het organiseren van een festival. Er zijn op dit moment andere prioriteiten.

Kunnen we dit jaar nog iets van Reurpop verwachten?
Natuurlijk gaan we kijken of er op de oorspronkelijke festivaldata van Reurpop 2021 (4,5 en 6 juni) in een alternatieve vorm iets georganiseerd kan worden, maar dit is afhankelijk van de dan geldende richtlijnen en omstandigheden.

Tot slot

Tot slot doen we een beroep op je. Steun de mensen die het nodig hebben. Steun de lokale ondernemers. Wees lief voor elkaar en voor jezelf. Alleen samen komen we deze tijd door. 

Organisatie Reurpop

Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!