Reurpop steeds toegankelijker!

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Eén van de belangrijkste kernwaarden van Reurpop is altijd al laagdrempeligheid geweest. Via de ‘Hart voor de achterhoek’ actie hebben wij als stichting ‘De vrienden van Reurle’ in 2018 een budget van €1.675,- gekregen om Reurpop nóg toegankelijker te maken. Inmiddels hebben we van dit budget een mindervalidentoilet en twee rolstoelpodia kunnen realiseren (in de Balzaal en in de Zandkoele), zodat Reurpop voor mindervaliden zo toegankelijk mogelijk is.

Daarom heeft Kai Zweverink ons afgelopen woensdag tijdens de opbouw geholpen met het inspecteren van het festivalterrein. Kai zit zelf in een rolstoel en is al jaren vaste bezoeker Reurpop. Door zijn aanwezigheid hebben we het terrein en de rolstoelpodia nu alvast kunnen testen op toegankelijkheid.

Tijdens het testen kwamen we nog wel achter een paar verbeterpuntjes, waarvan één de oprit van een rolstoelpodia was. De stap van terrein het podia op was net te hoog, waardoor het lastig was voor Kai het podium op te komen. Inmiddels hebben we dit aan kunnen passen, en kunnen we zeggen dat #RP19, mede door de hulp van Kai, weer net iets toegankelijker is dan de voorgaande jaren.

Kai gaf aan dat hij erg tevreden was over hoe alles op het terrein geregeld is, en hoe er aan hem – en andere minder validen gedacht wordt. Natuurlijk is Kai er dit weekend ook bij. Hij wordt door Reurpop vervoerder Berkhout gebracht en opgehaald.

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!