Reurpop toegankelijk voor iedereen!

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Eén van de belangrijkste kernwaarden van Reurpop is al sinds jaar en dag laagdrempeligheid. Het festival is net zoveel voor jong als voor oud en wordt bezocht door mensen uit alle lagen van de Achterhoekse samenleving. Om deze laagdrempeligheid te kunnen garanderen, dient het festival toegankelijk te zijn voor iedereen die er graag naar toe wil. Zo ook voor de 23-jarige Kai Zweverink uit Hengelo, maar zijn lichaam maakt het hem niet bepaald makkelijk. Hij is mindervalide en zit in een elektrische rolstoel. Maar die uitdaging gaat Reurpop niet uit de weg. Ten slotte moet iedereen kunnen genieten van het beste festival van Gelderland.

Kai komt dit jaar dan ook voor de vierde keer naar Reurpop. Uniek? Dat misschien niet helemaal, maar wel bijzonder aangezien het voor Kai niet bepaald makkelijk is zo’n avondje uit. Zweverink: ‘Door mijn beperking kost het vaak extra tijd en moeite om ergens uit te gaan en moet je dus van te voren dingen regelen en organiseren. Dit is vanaf het eerste jaar altijd goed geregeld door de organisatie van Reurpop.’ Zo is Kai in 2015 met een shovel uit de bus gehaald en de overige jaren werd in samenwerking met het busvervoer gezorgd voor een rijplaat zodat Kai gemakkelijk met zijn elektrische rolstoel de bus uit kan.

Om het festival nog rolstoelvriendelijker te maken, hebben we Kai gevraagd om met ons mee te denken. Denk bijvoorbeeld aan een rolstoelplatform op het terrein / in de tenten. Kai komt de woensdag in de opbouwweek naar het Reurpopterrein, zodat hij het terrein alvast beter kan leren kennen.

Reurpop 2019 is nog niet eens begonnen, maar Kai… je bent er volgend jaar toch weer gewoon bij?

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!