Reurpop toegankelijk voor iedereen

Ook al ben je slecht ter been
Eén van de belangrijkste kernwaarden van Reurpop is al sinds jaar en dag laagdrempeligheid. Het festival is net zoveel voor jong als voor oud en wordt bezocht door mensen uit alle lagen van de Achterhoekse samenleving.

Om deze laagdrempeligheid te kunnen garanderen, dient het festival toegankelijk te zijn voor iedereen die er graag naar toe wil. Zo ook voor de 19-jarige Kai Zweverink uit Hengelo. Deze jongen wilde maar wat graag naar Reurpop, maar zijn lichaam maakt het hem niet bepaald makkelijk.

Gelukkig kon voor hem speciaal vervoer worden geregeld, zodat hij met zijn vrienden lekker kon feesten op Reurpop. Wij hebben hem wel gezien, vooraan in The House Huus, aan het housen met zijn maten op de knallende beats van Sandro Silva. Kai, volgend jaar weer?

Kai: ‘’Door mijn beperking kost het vaak extra tijd en moeite om ergens uit te gaan en moet je dus van te voren dingen regelen en organiseren. Dit was ook het geval voor Reurpop, ik wou graag met mijn vrienden naar het festival toe en heb dan ook zo snel mogelijk contact gezocht met de organisatie. Na een aantal telefoontjes en mailtjes over en weer was het dan geregeld en konden we de kaarten bestellen. Vaak is het dan nog maar afwachten of afspraken worden nageleefd. En ik kan je zeggen dat heeft de organisatie van Reurpop zeker gedaan! Alles was top geregeld ook met de bus en op het terrein. De oplossing uit de bus met de heftruck was geniaal! Wat mij betreft kunnen andere festivals en uitgaansgelegenheden hier een voorbeeld aan nemen, want als ik naar mezelf kijk, wil ik zo min mogelijk afhankelijk zijn van mijn ouders en mijn eigen vrienden. Want mijn vrienden zijn er om samen mee te feesten en los te gaan en niet om mij te helpen omdat ik ook mee ga. Vaak is het voor jongeren in een rolstoel moeilijk om met hun vrienden uit te gaan en weerhoud het hun er van om niet te gaan. Dit simpelweg omdat organisatoren er niet bij stilstaan. Maar als jij de gene bent die hum hier op wijst dan zijn ze vaak bereid om heel veel dingen voor je te doen. Dit was ook het geval bij de organisatie van Reurpop! Ik wil hun dan ook heel erg bedanken dat alles zo TOP geregeld was en dat jullie er alles aan gedaan hebben zodat ik met mijn vrienden een lekkere avond heb kunnen stappen! Nogmaals grote klasse en tot volgend jaar!’’