Trotse vmbo-leerlingen presenteren ideeën aan Berkellandse organisaties en bedrijven

Koop nu tickets!

Persbericht is geschreven door het Assink Lyceum in Neede

NEEDE – Een spannende middag voor leerlingen van het Assink Lyceum in Neede: ruim vijftig derdejaars vmbo’ers presenteerden woensdag 17 oktober hun eigen ontworpen evenement of toeristische attractie aan Berkellandse bedrijven en evenementorganisaties. Manon van Gaal van het Openluchttheater Eibergen, Luuk Rouwhorst van festival Reurpop, Bert van Zijtveld van de Heikamp en Marieke Altena van Marie*Creëert beluisterden en becommentarieerden de meest uiteenlopende ideeën om vervolgens de innovatiefste, leukste of best uitgedachte ideeën uit te kiezen. De eerste en tweede prijzen werden beschikbaar gesteld door Het Assink, de Heikamp en Reurpop.

Een maand eerder al waren de leerlingen van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg met deze opdracht begonnen. De eisen waren vrij simpel: de activiteit moet een aanwinst voor de regio zijn en haalbaar, organiseerbaar en betaalbaar zijn. De presentaties betekenden voor de leerlingen van de praktijkrichting Dienstverlening en Producten (D&P) meteen de afsluiting van het eerste onderwijsproject van dit schooljaar. Het project is een voorbeeld van onderwijs waarbij leerlingen uitgedaagd worden realistische oplossingen voor werkelijke problemen te vinden. Terwijl ze daarmee bezig zijn, trainen ze allerlei basisvaardigheden, zoals organisatievaardigheden, doelgroepgericht werken en ICT-vaardigheden.

Bij deze vorm van onderwijs hoort een nauwe betrokkenheid met organisaties en bedrijven buiten de school. Vandaar de keus om de leerlingen hun ideeën bij de buitenwereld ‘aan de man te brengen’.  Een goede keus, zo bleek uit het enthousiasme van zowel leerlingen als de bedrijven en evenementorganisaties. Zowel Reurpop als het Openluchttheater Eibergen(OLT) ziet kansen in samenwerking met deze doelgroep.  ‘Het Openluchttheater Eibergen is altijd op zoek naar goede ideeën, ook voor deze leeftijd en daarbij kunnen we altijd enthousiaste leerlingen bij gebruiken’, aldus Manon van Gaal van het OLT.

Koop nu tickets!