Vrijwilliger aan het woord – Eric Hissink

Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Elk jaar kan Reurpop rekenen op de steun van fantastische sponsoren. Dat gaat gepaard met flink wat werk. Denk aan de communicatie met de sponsoren, het organiseren van sponsorbijeenkomsten, het sturen van facturen en het realiseren van alle sponsoruitingen. Eric Hissink, lid van de sponsorcommissie, is hier medeverantwoordelijk voor.

Hoe ben je bij Reurpop terecht gekomen?
Ik ben al jaren trouwe bezoeker van Reurpop; ik heb geen editie gemist. Vanuit Reurpop hebben ze meerdere keren gevraagd of ik vrijwilliger wilde worden, maar toen die tijd was ik nog vrijwilliger bij het Karel Stegeman Toernooi. Omdat beide evenementen kort op elkaar zitten, lukte mij dat niet om te combineren.

Op een gegeven moment ben ik gestopt bij het Karel Stegeman Toernooi. Na een jaartje niks te hebben gedaan, dacht ik bij mezelf dat het weer eens hoog tijd was om iets op te pakken. Er was toevallig een plekje vrij in de sponsorcommissie. Ik vervul nu de rol als backoffice. Dat betekent dat alle getekende sponsorcontracten die verwerkt moeten worden bij mij over de schutting worden gegooid. Dat houdt in dat ik alle afspraken vastleg, zorg dat de factuur wordt opgemaakt én dat de sponsoren de juiste munten en kaarten krijgen die verbonden zijn aan het contract.

Heb je zelf ook sponsoren onder je?
Ja, ik heb zelf zes sponsoren overgenomen. Dat betekent dat ik elk jaar langsga bij de sponsor. Ik geef een update over alle nieuwtjes rondom Reurpop en wat men kan verwachten tijdens de aankomende editie om ze enthousiast te maken. Daarna bespreken we de sponsormogelijkheden. Gelukkig hoef ik niet veel moeite te doen om mensen te overtuigen. Iedereen gunt het Reurpop van harte en dat is leuk om te zien. Vanuit Reurpop hebben we ook veel te bieden als tegenprestatie, zoals logovermelding in de Reurpopkrant, een advertentie, LED-boarding, kaarten etc. Sponsoren melden zichzelf ook aan. Dat vind ik echt geweldig. Dat gaat met name om mensen die een keer naar Reurpop zijn geweest en besmet zijn geraken met het Reurpop-virus.

Hoe bevalt je functie als lid van de sponsorcommissie?
Het is een pens vol werk. Maar zelfs als ik dat van tevoren geweten had, had ik het nog steeds gedaan. Je krijgt er namelijk een heleboel energie voor terug en het is een hele leuke commissie.

Toen ik begon als vrijwilliger was mijn doel om alles te digitaliseren, waardoor we het voor onszelf makkelijker konden maken. Ondertussen hebben we namelijk 300 sponsoren dus levert aardig wat papierwerk op. Tevens krijg je door het proces te digitaliseren ook een professionelere uitstraling. Ik ben blij dat we daar een verbeterslag in hebben gemaakt.

Haal je voldoening uit je taken?
Jazeker. Als alles achter de rug is en het krantje is gedrukt met alle logo’s van de sponsoren erin dan ben ik wel trots. Of dat je tijdens de opbouwweek alles samen ziet komen en ze het licht en geluid aan het testen zijn. Dan heb ik altijd wel een momentje van: Wow, dat hebben we met zijn allen toch maar weer voor elkaar weten te boksen.

Wat vind je zo leuk aan Reurpop?
De gemoedelijkheid, maar vooral het feit dat we met alle vrijwilligers zo’n kwaliteitsfestival weten neer te zetten. De één is goed in opbouwen en de ander vindt het geweldig om achter de bar te staan. Uiteindelijk zet je met z’n allen een tof festival neer en daar ben ik supertrots op.

Geld is geen probleem, wie wordt de hoofdact van Reurpop?
Dan zou ik graag de Red Hot Chili Peppers willen toevoegen aan de line up. Die zijn live heel gaaf.

Stel dat Reurpop nog vijf jaar bestaat, hoe zie jij dat voor je?
Dat is natuurlijk ook wat we zelf graag willen. Als je het even groot houdt zoals nu dan behoud je het Reurpop-karakter. Je kan natuurlijk het terrein nog groter maken zodat er 15.000 mensen kunnen komen, maar dan moet je echter aan zoveel eisen voldoen qua o.a. veiligheid dat het niet meer behapbaar is. Ik weet niet of het daar gezelliger van wordt. Ik ben ook bang dat je de kernwaarden waarmee Reurpop groot is geworden dan over boort gooit. Blijven vernieuwen is wel belangrijk ben ik van mening maar dat kan je ook doen in het aanbod qua muziek, area’s en theater.

Waar op Reurpop ben jij te vinden?
Mij vindt je op de Zandkoele. Heerlijk met een zonnetje erbij. Verder heb ik ook weinig nodig. Met gezelligheid en een biertje kom je al een heel eind.

Wat vind je van Rupo?
Die vind ik geweldig. Je maakt er zoveel kinderen blij mee. Zo gaat Rupo alle basisscholen langs om toegangskaartjes uit te delen. Kinderen vinden dat geweldig. Tevens is de Rupo-knuffel een groot succes bij mijn eigen kinderen.

De kindermiddag vind ik ook een waardevolle bijdrage aan Reurpop. Kinderen kunnen lekker hun eigen gang gaan en kopen met eigen Rupo’s iets te drinken of eten. Zo leren ze spelenderwijs dat niets gratis is.

Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!