Vrijwilliger aan het woord – Rieco Zimmerman

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Rieco is vrijwilliger vanaf het eerste uur. Misschien ook wel logisch als de voorzitter van Stichting ‘De vrienden van Reurle‘ één van je beste vrienden is. Rieco staat elk jaar achter de bar en dat vindt hij de leukste kant van de bar. Sfeer, daar draait het bij hem om.

Hoe en sinds wanneer ben je bij Reurpop terecht gekomen?
Vanaf de eerste editie ben ik actief voor Reurpop. Martijn (voorzitter van Stichting “Vrienden van Reurle”) is een goede vriend van mij dus sinds de begin ideeën ben ik betrokken. Ik heb Reurpop vanaf de tekentafel zien groeien tot wat het nu is. Heel gaaf.

Welke taken vervul je als vrijwilliger?
In de eerste jaren was ik het hele weekend barhoofd. Met de komst van de kinderen kwam dat er niet meer van. Nu werk ik altijd één dag, samen met de hele vriendenclub, achter de bar. Welke bar dat is, is elk jaar weer verschillend. Dat maakt ons ook niet uit, overal maken we er een feest van. Daarnaast ga ik altijd één dag zelf met vrienden en de zondag met de kinderen. Zo ben ik er toch het hele weekend bij. En stiekem vind ik de avond dat we achter de bar staan nóg leuker dan dat we als ‘bezoeker’ gaan. Je maakt het festival dan van de andere kant mee wat een ontzettende leuke sfeer met zich meebrengt.

Waarom ben je nu nog steeds betrokken bij Reurpop (naast het feit dat Martijn je dwingt😊)?
Het is heel gaaf om te zien dat Reurpop zo gegroeid is. Het feit dat we dat met z’n alle hebben gedaan, maakt me trots. En om daar onderdeel van uit te mogen maken, ben ik dankbaar voor. Verder sparren Martijn en ik veel over nieuwe ideeën en om die uitgewerkt te zien tijdens Reurpop is ook bijzonder. Ook heb ik veel nieuwe mensen leren kennen. Die kom je dan weer tegen in de kroeg of je gaat samen naar een ander festival. Al met al: je krijgt er een hoop voor terug.

Wat vind je zo bijzonder aan Reurpop?
Het vernieuwde vind ik altijd mooi. Elk jaar weten ze de bezoeker te verrassen. Zo is een paar jaar geleden het Amsterdams Plein als area toegevoegd. Dat moest afgelopen jaar met dranghekken worden afgesloten omdat het zo druk was in de tent. Terwijl er aan het begin een beetje lacherig over gedaan werd.

Als Reurpop groter wordt, wat dan…?
Ik vind Reurpop nu groot genoeg. Als het groter wordt, ben ik bang dat je de gemoedelijke sfeer van nu verliest. Vooral op de zondag. Kinderen kunnen lekker vrij spelen. Maar ook vrijwilligers moeten dan er nog meer vrije tijd insteken, terwijl er nu ook echt al heel veel tijd van iedereen in zit.

Wat vind je van Rupo?
In het begin had ik niet verwacht dat Rupo zo’n impact zou hebben. Ik maakte er aan het begin zelfs grapjes over. Hoe Rupo uiteindelijk heeft uitgepakt is zeer positief. Rupo is bij veel kinderen bekend en geliefd. De Rupo-knuffel is nog steeds een groot succes bij ons in huis. Indirect heeft dat natuurlijk weer een positief effect op Reurpop.

Welke artiest zou je nog graag willen zien op Reurpop?
Onhaalbare artiesten denk ik. Ik weet ook niet of je die kant op moet. De mix van muziekstijlen vind ik nu uitstekend. Ik ben blij dat ze de Nederlandstalige muziek hebben toegevoegd en ik ga ook altijd naar Goedemorgen Reurpop. Elk jaar staan daar weer verrassende artiesten die echt sfeer weten te maken. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor kinderen/volwassenen is het erg leuk.

Als je Reurpop zou moeten omschrijven in 3 woorden, welke zijn dat?
Saamhorigheid, Reurpop-familie, sfeer.

Waar ben jezelf het vaakst te vinden tijdens Reurpop?
Overal en nergens. Het is voor onszelf ook altijd een verrassing. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld bij de dance gestaan wat in eerste instantie niet mijn meest favoriete muziekstijl is. Toch vond ik de belichting en ambiance geweldig. Juist de verschillende soorten muziek vind ik fijn, want ook een hele avond Nederlandstalige muziek houd ik niet vol. Reurpop houdt rekening met vele muzieksmaken en dat vind ik een groot pluspunt.

Wat is je hoogtepunt geweest bij Reurpop?
Dat weet ik direct; dat is het optreden van Kensington. Het optreden verliep niet vlekkeloos. Er waren problemen met de microfoon waardoor iedereen lang moest wachten. Niemand deed moeilijk en het optreden was geweldig. We hadden ook het geluk dat Kensington net doorbrak nadat Reurpop ze had geboekt.
Maar ook de trouwerij tussen Arjan Meulenveld en mij in nachtelijke uurtjes in de roze kerk is een hoogtepunt.

Conclusie:
Uniek dat dit in Ruurlo kan en dat ik vanaf het begin erbij mag zijn.

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!