Vrijwilliger aan het woord – Sofie Radstaak

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Net 20 lentes jong maar al een fanatieke vrijwilliger. Maak kennis met Sofie. Ze steekt niet alleen bij Reurpop haar handen uit de mouwen tijdens de opbouwweek maar ook via Jong Gelre vervult ze veel vrijwilligerstaken.

Hoe ben je bij Reurpop terecht gekomen?
Vorig jaar hielp ik mee met de wandelvierdaagse, georganiseerd door Jonge Gelre. Toen iedereen op donderdagavond over de streep was bij de vierdaags werd er voorgesteld om een drankje te doen op het Reurpopterrein. De opbouwweek was toen namelijk in volle gang en we wisten dat er elke avond gezellig nageborreld werd. Het eerste biertje zat er net in toen er aan mij gevraagd werd of ik de volgende dag wilde helpen met de opbouw. Toevallig was ik die dag vrij dus ‘nee’ zeggen was geen optie. Uiteraard kwam ik mijn belofte na. Al was het ‘s ochtends wel net iets te vroeg. Omdat het de laatste opbouwdag was, was er genoeg te doen. Dus hup: die handen uit de mouwen. Het was gelijk supergezellig!

Hoeveel jaar ben je al vrijwilliger?
Twee jaar geleden heb ik ook geholpen tijdens de opbouwweek. Omdat ik examen had gedaan, had ik toen alle tijd. Vorig jaar was het puur toeval dat ik weer meehielp. Allebei de jaren heb ik met plezier meegeholpen. Je merkt ook echt dat alle hulp wordt gewaardeerd en ze dankbaar zijn dat je er bent. Als je elkaar nu ook tegenkomt in het dorp, begroet je elkaar en maak je even een praatje.

Wat is het leukste dat je hebt gedaan tijdens de opbouwweek?
Het gaat eigenlijk niet om wat ik doe, vooral de sfeer en gezelligheid maken het leuk. En als ik dan in het weekend over het terrein loop en elementen zie waarmee ik geholpen heb, vind ik dat stiekem superleuk.

Als je Reurpop moet omschrijving in 3 woorden, welke woorden zijn dat dan?
Als vrijwilliger zeg ik: gastvrij, sfeervol en ons-kent-ons (is dat één woord😊)

Als geld geen issue is, welke band zou je dan graag toevoegen aan de line-up van Reurpop?
Toevallig zag ik deze vraag vorig jaar voorbijkomen en omdat ik nooit bandnamen kan onthouden, heb ik deze vraag voorbereid. Ik zou dan graag Chef’Special willen toevoegen.

Hoe ziet Reurpop eruit over 5 jaar?
Persoonlijk denk ik dat het groter wordt, maar het blijft wel binnen bepaalde grenzen. Wat ik nog wel zie gebeuren, is dat er een camping bijkomt. Ondanks dat de meeste bezoekers uit de buurt komen, lijkt het mij qua sfeer leuk. En uiteraard ben ik dan één van de campinggasten.

Heb je nog iets gezien/gedacht van ‘ik wist niet dat dat zo ging’ of ‘moet dat ook gebeuren’?
Dat denk ik constant, haha! Als bezoeker heb je helemaal niet in de gaten wat er allemaal achter de schermen moet gebeuren om zo’n feest te organiseren. Pas als vrijwilliger kom je erachter wat er allemaal bij komt kijken en kom je erachter dat overal over na is gedacht en tiptop geregeld is.

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!