Het Bariet voor derde jaar op rij Reurpop’s ‘muntenfabriek’

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!

Leerlingen van het Bariet in Lichtenvoorde helpen Reurpop voor het derde jaar op rij met het inpakken van al onze festivalmunten. Het Bariet biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben vanwege een verstandelijke of meervoudige beperking.

Stichting de Vrienden van Reurle organisator van het Reurpopfestival, vindt het belangrijk om maatschappelijk haar steentje bij te dragen. Dit is een prachtig voorbeeld van hoe we elkaar in de regio kunnen versterken.

Bij het inpakken, dat maanden in beslag neemt, is echt teamwork nodig. Terwijl het ene groepje leerlingen de muntjes netjes in stapeltjes van 23 stuks verdeelt, stopt het andere groepje deze in een zakje om ze vervolgens na te wegen. Wat iemands achtergrond ook is, iedereen heeft een taak en draagt zijn steentje bij.

De leerlingen, allen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, maken daarvoor zelf een echte ‘productielijn’. ,,Ze hebben er veel plezier in”, geeft leerkracht Manon Pierik aan. Door samen te werken en te overleggen, wordt de missie snel voltooid.

Door samen te werken en te overleggen, wordt de missie snel voltooid.

Stichting de Vrienden van Reurle, organisator van het Reurpop-festival, willen hierbij de leerlingen en leerkrachten van het Bariet hartelijk danken!

Onderstaand een impressie:
         

Onderstaande video geeft een impressie van Het Bariet:

Koop nu tickets! Koop het boek 12,5 jaar Reurpop!