Reurpop beste Gelderse muziek Festival 2015!

Tijdens een spannende 3voor12 Gelderland Awardshow in Luxor Live, het befaamde Arnhemse poppodium, heeft Reurpop een prijs in ontvangst mogen nemen. En niet de minste. Het festival mag zich het komende jaar ‘Beste Gelderse Muziekevent’ noemen. De organisatie is ondertussen alweer druk in de weer om deze titel op 3, 4 en 5 juni wederom waar te maken.
In een gezellig vol Luxor Live vond donderdagavond 7 januari de uitreiking plaats van de 3voor12 Gelderland Awards. Er waren die avond nogal wat categoriën, te weten de award voor beste Gelderse: album, EP, albumhoes, videoclip, portretfoto, concertfoto, nieuwkomer, liedje, live-act en tot slot muziekevent. Ruim 40 Reurpopvrijwilligers reisden af naar Arnhem, in de hoop de award voor die laatste categorie mee naar huis te mogen nemen.

Er zijn de afgelopen weken op de 3voor12 Gelderland Facebookpagina massaal kandidaten aangedragen voor de verschillende categorieën. Voor bands, acts en andere artiesten gold dat de vijf meest genoemden een nominatie verdienden en voorgelegd werden aan een deskundige jury bestaande uit professionals uit de Gelderse muziekwereld.

De spanning werd voor de aanwezige Reurpopvrijwilligers flink opgebouwd. De winnaar van de award ‘Beste Gelderse Muziekevent’ werd namelijk pas aan het einde van de avond gekozen door het aanwezige Luxor Live-publiek. “De top 3 lag dicht bij elkaar wat betreft aantal stemmen, maar uiteindelijk ging Reurpop met de publieksprijs voor beste Gelderse muziekevenement aan de haal”, aldus de redactie van 3voor12 Gelderland. Het festival hield tijdens de awardshow grote muziekevents als Down The Rabbit Hole, de Zwarte Cross en Appelpop achter zich.

“We zijn trots op iedereen. Dat we dit voor elkaar hebben geknokt en zo strijdvaardig zijn geweest. Dat een kleine gemeenschap als Ruurlo zoiets puur op vrijwillige basis kan neerzetten”, laat Martijn Klein Brinke, voorzitter van de Stichting ‘de Vrienden van Reurle’, weten. Ook Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, en Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, feliciteerden Reurpop via social media met de prijs.

Naast de uitreiking van de awards stonden die avond ook allerlei Gelderse topbands op het podium, zoals de vintage rockers van The Heat, het powertrio Deaf Charley, de dromerige muziek van Mountain States, de psycho-grunge van The Naked Sweat Drips en de indie-disco van dj´s Keljet. Het slotoptreden werd verzorgd door een Gelderse All Star Band bestaande uit leden van Navarone, Einfach Kurt, Roy Santiago, Donnerwetter, The Kevin Costners en Rogier Pelgrim.