Reurpop wint bijdrage Univé Oost Fonds en schaft AED aan

Fantastisch nieuws! Stichting de Vrienden van Reurle, organisator van het Reurpop festival, heeft een geweldige bijdrage gewonnen uit het Univé Oost Fonds 2021. Het Univé Oost Fonds stelt jaarlijks € 50.000 beschikbaar voor lokale projecten in Twente, Achterhoek en De Liemers.

Stichting de Vrienden van Reurle diende in augustus een aanvraag in voor de aanschaf van een AED. In september en oktober werden alle ingediende aanvragen beoordeeld door de selectiecommissie van de Ledenraad van Univé Oost. Eind november hoorden we dat onze aanvraag een van de winnaars is. Daar zijn wij ontzettend blij mee!

Belangrijk voor bezoekers, vrijwilligers en buurt

Hoewel we hopen de AED nooit te hoeven gebruiken, vinden we het wel belangrijk om er een te hebben. Bij onze op- en afbouw, die ongeveer twee weken duurt, lopen honderden vrijwilligers en leveranciers op ons terrein. Tijdens een festivaldag loopt dit per dag op naar zo’n 4.500 bezoekers en ruim 150 crewleden (vrijwilligers en personeel leveranciers). Daarnaast ligt het festivalterrein aan de rand van Ruurlo in het buitengebied, waar nog geen AED is. We zijn tevens blij dat we de buurt hiermee een stukje veiliger kunnen maken. Want aan de buurt hebben wij veel te danken!

Samenwerking met IJsclub Ruurlo

Een extra mooie bijkomstigheid is dat ook IJsclub Ruurlo een stukje veiliger wordt. Stichting de Vrienden van Reurle heeft met IJsclub Ruurlo afgesproken dat de AED middels een vaste aansluiting daar geplaatst wordt, want Reurpop heeft op haar terrein geen vaste bebouwing. We zijn blij dat we dit samen met IJsclub Ruurlo realiseren kunnen.

Speciale dank aan Univé Oost

Speciale dank gaat namens ons uit aan Univé Oost. Zij maken de realisatie van onze aanvraag mogelijk. Hierdoor hoeven we tijdens ons festival geen AED meer in te huren. Daarnaast is er een voorziening die er gedurende het hele jaar is. Dit maakt onze buurt en terrein net wat veiliger! Onze vrijwilligers voeren namelijk ook weleens (onderhouds) werkzaamheden uit buiten het festivalseizoen.

Video met uitreiking cheque

Hieronder zie je de video van de uitreiking door Rutger en Francis, beiden lid van de ledenraad Univé Oost. Namens Stichting de Vrienden van Reurle namen Gettie Wolsink, Celine Straatmans en Laurens Stapelbroek de cheque in handen.

#univeoost #univeoostfonds #maatschappelijk #samen #dichtbij #doen